Arrugues

'Arrugues' dóna el salt al cinema

La productora corunyesa Perro Verde Films ha adquirit els drets de l'adaptació cinematogràfica de 'Arrugues', del valencià Paco Roca, i portarà a la gran pantalla la novel.la gràfica guardonada amb el Premi Nacional del Còmic 2008 en una pel.lícula d'animació que dirigirà Ignasi Ferreras i comptarà amb la veu de José Sacristán en el seu paper protagonista.


"Arruguas" és un llargmetratge d'animació 2D per a un públic adult basat en l'aclamat còmic del mateix títol de Paco Roca (Premi Nacional de Còmic 2008).


Arrugues narra l'amistat entre Emilio i Miguel, dos vells reclosos en un geriàtric. Emilio, que acaba d'arribar a la residència en un estat inicial d'Alzheimer serà ajudat per Miguel i altres companys per no acabar a la planta superior de la residència, el temut pis dels assistits que és com anomenen allà als desnonats.

El seu esbojarrat pla tenyeix de comèdia i tendresa el tediós dia a dia de la residència perquè encara que per a molts les seves vides havien acabat, ells acabaven de començar una nova.




Arrugues està basada en la novel gràfica homònima de Paco Roca i publicada per Editions Delcourt. L'any 2008 va obtenir el Premi Nacional de Còmic del Ministeri de Cultura i el premi Gran Guinigi a la millor història llarga en el prestigiós Festival italià de Lucca.

Arrugues també ha rebut els màxims guardons a millor obra i millor guió del Saló Internacional del Còmic de Barcelona 2008 i el Premi a la millor historieta espanyola del Diari d'Avisos de Tenerife 2008.

A més d'haver guanyat el favor de la crítica, també ho ha aconseguit l'públic, amb més de 30.000 exemplars venuts des de la data de la seva publicació per Astiberri a Espanya, on està considerat com un els més importants còmics dels últims deu anys.

A França va ser seleccionada per l'associació de crítics de còmic com un dels millors vint àlbums editats el 2007 i està també publicada a Itàlia, Holanda, Finlàndia. Properament ho estarà a Alemanya i Japó




0 comentaris:

Publicar un comentario

 
©2009 TEMPS DE LLEURE | by TNB